Κόσμος

«Τηρήσαμε τα πρωτόκολλα»: Η απάντηση του Χίλτον στη «σκιά» της ένοπλης επίθεσης στην Ουάσινγκτον

Διαβεβαιώσεις ότι τήρησε τα «αυστηρά» πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας έδωσε το ξενοδοχείο «Washington Hilton», ένα 24ωρο αφότου ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο ανταποκριτών που διοργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ

«Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα της ιδιοκτησίας του, όπως ορίστηκαν από τη Μυστική Υπηρεσία, που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος» σημείωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου.

«Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ και άλλων αξιωματούχων, συνεργαζόταν μεταξύ άλλων με τις τοπικές Αρχές και την ασφάλεια του ξενοδοχείου» ξεκαθάρισε.

Το Washington Hilton, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα βόρεια του Λευκού Οίκου, φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, χάρη στη μεγάλη χωρητικότητά του και στην εξοικείωση της Μυστικής Υπηρεσίας με την ασφάλειά του, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι ήταν στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων πέντε από τους έξι κορυφαίους αξιωματούχους της προεδρικής σειράς. Εκατοντάδες ακόμη συγκεντρώθηκαν για το πάρτι που διοργάνωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης, πριν το δείπνο.

«Δεν έγινε ταυτοποίηση»

Παρά την περίμετρο ασφαλείας και τα μέτρα, οι επισκέπτες δήλωσαν ότι μπορούσαν να μπουν στο ξενοδοχείο, απλώς επιδεικνύοντας το εισιτήριο για το δείπνο ή το αντίγραφο της πρόσκλησης.

Τα εισιτήρια ελέγχθηκαν, αλλά δεν έγινε ταυτοποίηση, ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

Οι επισκέπτες είχαν πρόσβαση στο λόμπι και στους κάτω ορόφους του Hilton χωρίς να περάσουν από σαρωτές ασφαλείας.

Πέρασαν από έλεγχο με ανιχνευτές μετάλλων μόνο πριν μπουν στην αίθουσα χορού. Ήταν πιο εύκολο να μπεις στην αίθουσα του δείπνου από ό,τι σε πολλές μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και χώρους συναυλιών.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button