Επικαιρότητα

Το βαμβάκι είναι καθρέφτης για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα

Η Κωπαΐδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κάμπους της χώρας και o τόπος στον οποίο ξεκίνησε η βαμβακοκαλλιέργεια στην Ελλάδα. Ωστόσο το βαμβάκι συνεχώς φθίνει στην Ελλάδα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγροτών και των συνεταιρισμών. Και παρά το γεγονός ότι φθίνει, εξακολουθεί να είναι το δεύτερο σημαντικότερο αγροτικό προϊόν της χώρας μετά το ελαιόλαδο και τις ελιές.

H Κωπαΐδα πριν από αρκετά χρόνια είχε 300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Από αυτά καλλιεργούνταν περίπου 230.000 στρέμματα και τα 140.000 ήταν βαμβάκι.

Σήμερα καλλιεργούνται περίπου 180.000 στρέμματα και από αυτά μόνο τα 50.000 είναι βαμβάκι. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για τη βαμβακοπαραγωγή στην Ελλάδα που παρόλα αυτά επιμένει, με μια ποιότητα από τις καλύτερες στον κόσμο και με προϊόν μη μεταλλαγμένο. Με το CNN Greece πήγαμε στον Ορχομενό και συναντήσαμε τον κ. Βασίλη Τσαγαλά, γενικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού και μιλήσαμε για το βαμβάκι και το μέλλον της Κωπαΐδα. Τα λόγια του είναι μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button