Κόσμος

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες χρήματα – Προσφέρθηκαν από μόνοι τους

Το Κρεμλίνο διέψευσε την Παρασκευή (27/3) τις αναφορές ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της εισβολής του στην Ουκρανία.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ λέει ότι ένας από τους παρόντες σε μια συνάντηση την Πέμπτη (26/3) μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και της επιχειρηματικής κοινότητας προσέφερε ελεύθερα τα δικά του χρήματα.

«Ήταν απόφαση της οικογένειάς του», είπε ο Πεσκόφ.

Αφορμή για την διάψευση από τον Πεσκόφ αποτέλεσε ένα δημοσίευμα στο The Bell, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, που ανέφερε ότι ο Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες να δωρίσουν στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς το κόστος του αυξάνεται ραγδαία.

Στη συνάντηση, ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να συζήτησε τη στρατιωτική χρηματοδότηση και τον πόλεμο στα επόμενα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει πτώση των εσόδων του προϋπολογισμού και αύξηση του κόστους για τη συνέχιση των μαχών.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button