ΥΠΟΙΚ Λιβάνου: Οι απώλειες από τον πόλεμο μπορεί να φτάσουν τα 25 δισ. δολάρια

Οι οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί ο Λίβανος εξαιτίας του πολέμου έχουν ήδη ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ενδέχεται να προσεγγίσουν τα 25 δισεκατομμύρια εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες με το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιασίν Τζάμπερ.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Λιβανέζος υπουργός προειδοποίησε ότι το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί πλήρως.
Όπως ανέφερε, η συνολική έκταση των ζημιών θα γίνει σαφέστερη μόνο μετά το τέλος των συγκρούσεων και την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στις περιοχές που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η λιβανέζικη κυβέρνηση εκτιμά ότι το κόστος της ανοικοδόμησης θα είναι τεράστιο και θα επιβαρύνει περαιτέρω μια οικονομία που ήδη αντιμετώπιζε βαθιά κρίση πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.



