Χωριάτικο:Στο κάδρο δεκάδες εμπλεκόμενοι εκτός των 59-Πώς έσπασε τους περιοριστικούς όρους ο αρχηγός

Δεκάδες ακόμη εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την υπόθεση φορολογικής απάτης που συνδέεται με την αλυσίδα φούρνων Χωριάτικο, όπως αποκαλύπτει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία μάλιστα κάνει γνωστό ότι με το ταξίδι στο Ντουμπάι, ο φερόμενος αρχηγός «έσπασε» τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν υποβληθεί.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, εξετάζονται περισσότερες από 400 εταιρείες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα κληθούν συμπληρωματικά.
Παράλληλα, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Αστυνομία κατάφερε να συνδέσει τους αχυράνθρωπους και τις εταιρείες με ένα πραγματικό πρόσωπο, με έναν «κοινό παρονομαστή» που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από αυτές.
«Η έρευνα ξεκίνησε από την αρχή του έτους και βασίστηκε σε μαρτυρικές καταθέσεις, νόμιμες επισυνδέσεις, φυσική παρουσία και παρακολούθηση από αστυνομικούς. Πολλά στοιχεία περιγράφονται αναλυτικά στη δικογραφία, η οποία δεν αφορά μόνο αδικήματα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου» ανέφερε η κα Δημογλίδου.
Από τους 59 συλληφθέντες, οι 20 είναι αχυράνθρωποι, όπως έκανε γνωστό. Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως εξήγησε, ο εμφανιζόμενος ιδιοκτήτης ήταν ανύπαρκτος και ποτέ δεν διαπιστώθηκε η ταυτότητά του, ενώ το Δημόσιο ζητούσε από αυτόν τα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη. Και οι αχυράνθρωποι αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι, καθώς διευκόλυναν το έργο της εγκληματικής ομάδας.
Στο «μικροσκόπιο» πώς έσπασε την απαγόρευση εξόδου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο «Mr. Χωριάτικο», ο 57χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είχε «σπάσει» την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η κα Δημογλίδου ανέφερε πως στη δικογραφία σε βάρος του «περιλαμβάνεται κατηγορία για παραβίαση των περιοριστικών όρων». «Δεν ταξίδεψε νόμιμα από ελληνικό αεροδρόμιο, άρα φέρεται να πέρασε παράνομα σε άλλη χώρα, με τους αστυνομικούς να αναζητούν πώς βρέθηκε στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει, πάντως, μέχρι στιγμής αδίκημα από δημόσιο λειτουργό» ανέφερε.
Σχετικά με τη σύλληψή του, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί ότι όντως ταξίδευε προς το εξωτερικό και ότι συνελήφθη σε επαρχιακή πόλη και όχι στην Αττική, ενώ θα κληθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του εκεί.



