Κόσμος

CNNi: Ένοχος για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων θα δηλώσει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζον Μπόλτον

Ένοχος για κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων σκοπεύει να δηλώσει ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον, ο οποίος ασκεί σφοδρή κριτική στον αμερικανό πρόεδρο.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο CNNi, επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ο Μπόλτον προτίθεται να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία παράνομης κατοχής ευαίσθητων εγγράφων εθνικής ασφάλειας και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με βάση δικαστικά έγγραφα, ο Μπόλτον είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου και να υποβάλει μια νέα «δήλωση» για την υπόθεση αυτή, στις 26 Ιουνίου.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο τι είδους δήλωση θα είναι αυτή. Όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τον Οκτώβριο του 2025, είχε δηλώσει αθώος. Με βάση το κατηγορητήριο, ο Μπόλτον μοιράστηκε ευαίσθητες πληροφορίες με δύο συγγενείς του, στο πλαίσιο της συγγραφής ενός βιβλίου. Συνολικά του είχαν απαγγελθεί οκτώ κατηγορίες για διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και δέκα κατηγορίες για κατοχή τέτοιων πληροφοριών, κατά παράβαση του Νόμου περί Κατασκοπείας.

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, στα απομνημονεύματα που εξέδωσε το 2020 χαρακτήριζε τον Τραμπ «ακατάλληλο» για την προεδρία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button