Κόσμος

CNNi: Νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ – Λιβάνου την Πέμπτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επικαλείται το CNNi.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με τον Ισραηλινό πρέσβη Yechiel Leiter και τη Λιβανέζα πρέσβη Nada Hamadeh να συμμετέχουν στις συνομιλίες. Ο Leiter θα ηγηθεί και πάλι της ισραηλινής αντιπροσωπείας, ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το γραφείο του Προέδρου του Λιβάνου ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η αντιπροσωπεία της χώρας θα ηγηθεί από τον πρέσβη Simon Karam.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος

«Ο στόχος της διαπραγματευτικής επιλογής είναι να σταματήσουν οι εχθρικές ενέργειες, να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή των νότιων περιοχών και να αναπτυχθεί ο στρατός μέχρι τα διεθνώς αναγνωρισμένα νότια σύνορα», δήλωσε ο Πρόεδρος Josep Aoun. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είχε «παρεμβαίνει προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός και για την προετοιμασία της έναρξης διαπραγματεύσεων».

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν την εποικοδομητική συνεργασία που ξεκίνησε στις 14 Απριλίου», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τις άμεσες, καλόπιστες συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».

Last updated by Γιάννης Κουτρουμπής 2026-04-20 16:18:22




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button