Κόσμος

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με την Ισραηλινή πρέσβη Γιανάι: «Ζωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ το Ισραήλ»

Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση είχαν το βράδυ της Τρίτης (8/9) η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα να αναφέρεται στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ουάσινγκτον στις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ. 

 

«Το Ισραήλ θα παραμένει πάντα ένας ζωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως λέει και ο πρόεδρος Τράπ», ανέφερε η Γκιλφόιλ σε μήνυμά της με αφορμή τη συνάντηση των δύο διπλωματών.

Η πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή της για την πρώτη επαφή με τη νέα εκπρόσωπο του Ισραήλ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν μπροστά τους σημαντικό πεδίο κοινής δράσης.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την πρέσβη Γιανάι για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εξαιρετική μας συνεργασία στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, την προστασία των πολιτών και την ιστορική μνήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button