ΕνημέρωσηΠολιτική

«Διπλωματική απόβαση» στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας – Υπογράφεται η νέα συμφωνία για τις βάσεις

.Στις Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνεται το διπλωματικό ενδιαφέρον της Αθήνας το προσεχές διάστημα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να επισκέπτεται δύο φορές την άλλη ακτή του Ατλαντικού, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η πρώτη επίσκεψη αφορά τη συμμετοχή του κ. Δένδια την παρουσία του κ. Δένδια από τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές κατά την ετήσια πανηγυρική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας υπουργός δεν θα έχει μεν επίσημες επαφές με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά τον περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα επαφών: Θα συμμετάσχει σε συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα απευθύνει διαδικτυακά χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας, αλλά και η ευρύτερη ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, και αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Γκάμπια, της Κόστα Ρίκα, της Κύπρου, της Αλγερίας, της Κιργιζίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Παναμά, της Αρμενίας, της Αιγύπτου και της Γκάνα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock