Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία με τέσσερα χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας

Τρία με τέσσερα χρόνια θα χρειαστούμε μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου εκτίμησε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος συμμετείχε σε διαδικτυακή ημερίδα του Τζάνειου Νοσοκομείου με τίτλο «Covid-19 – Πού βρισκόμαστε σήμερα». Παράλληλα, επεσήμανε πως τα δύσκολα αναφορικά με την πανδημία είναι ακόμα μπροστά μας.

«Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της πανδημίας για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για το σύστημα υγείας που θα χρειαστεί αναβάθμιση, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας και εξήγησε πως μόλις τον προηγούμενο μήνα επιβεβαιώθηκε η αερογενής μετάδοση του ιού, κάτι που άλλαξε τα δεδομένα για τη νόσο.Όπως είπε, ο κίνδυνος μετάδοσης σε εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερος και αυτό εξηγεί τα περιστατικά υπερμετάδοσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο κορωνοϊός έχει αλλάξει και τον τρόπο μετάδοσης άλλων αναπνευστικών ειδών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock