ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσίπρας για την ημέρα κατά τράφικινγκ: Ο Κολωνός δεν είναι εξαίρεση, αλλά πραγματικότητα για δεκάδες

Με αφορμή τη σημερινή- 18 Οκτωβρίου- ημέρα κατά του τράφικινγκ, ο Αλέξης Τσίπρας γράφει, στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως η εμπορία ανθρώπων δυστυχώς δεν ανήκει σε μακρινές εποχές και σε μακρινούς τόπους, αλλά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της βαρβαρότητας καθημερινά.

«Στα σύνορά μας, όπου άνθρωποι κατατρεγμένοι πέφτουν θύματα αυτής της βαναυσότητας. Στις γειτονιές μας. Η Μανωλάδα, η Ηλιούπολη πέρυσι, ο Κολωνός τώρα, δεν είναι μαύρες εξαιρέσεις στην ιστορία της χώρας, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες συνανθρώπους μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος σημειώνει πως σχεδόν το 80% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα είναι γυναίκες και κορίτσια: «Η φτώχεια κι ο κοινωνικός αποκλεισμός κυριαρχούν στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες ηγούνται γυναίκες, και στα παιδιά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός- τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι ασύνδετα και το γνωρίζουμε καλά».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock