Κόσμος

Ολλανδία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Άμυνας μετά τη χαοτική εκκένωση στο Αφγανιστάν

Την παραίτησή της ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ανκ Μπίλεφελντ μετά τη χαοτική διαχείριση της επιχείρησης εκκένωσης από το Αφγανιστάν, ακολουθώντας τα βήματα της επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας Ζίγκριντ Κάαγκ.

«Ενημέρωσα το κόμμα μου και τον πρωθυπουργό (Μαρκ Ρούτε) ότι θα ζητήσω από τον βασιλιά να κάνει δεκτή την παραίτησή μου», δήλωσε η Ανκ Μπίλεφελντ, μία ημέρα μετά την πρόταση μομφής από τους βουλευτές της χώρας, με την οποία επέκριναν την κυβέρνηση ότι απέτυχε να απομακρύνει Αφγανούς υπηκόους και δεν αντιλήφθηκε τα σημάδια της ταχείας ανάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Διαβεβαίωσε, επίσης, μπροστά στους δημοσιογράφους, ότι δεν θέλει να «εμποδίσει τη σημαντική εργασία» των συναδέλφων της, που συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομακρύνουν ανθρώπους από το Αφγανιστάν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock