ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης: «Διεκδικώ αυτοδυναμία – Δεν συζητώ σενάρια ψήφου ανοχής»

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης (25/4) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο θέμα των δημοσκοπήσεων, τονίζοντας πως  «καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή μου με τον κόσμο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο κόσμος μετά το μεγάλο σοκ από τα Τέμπη, άρχισε να συσπειρώνεται ξανά γύρω από τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν ένα μεγάλο συλλογικό σοκ τα Τέμπη, όπου και ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογούσε. Ωστόσο, ήταν μια προσωρινή φθορά της κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, είπε: «Μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση ηττημένων λόγω της απλής αναλογικής. Μόνο εάν είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει πράξη η κυβέρνηση των ηττημένων».

Όσο για τις συνεργασίες κομμάτων που μπορεί να προκύψουν: «Εμείς έχουμε πρόγραμμα και εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση διακυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας δεν αποκήρυξε τον Γιάννη Βαρουφάκη».

Και αναφορικά με την επιδίωξη από την ψήφο του κόσμου: «Διεκδικώ την αυτοδυναμία. Δεν συζητώ σενάρια ψήφου ανοχής. Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σενάριο που δεν θα έχει την πλειοψηφία της βουλής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock