ΕνημέρωσηΠολιτική

Προκλητικός Οκτάι: Eπιθετική στάση επιδεικνύει η Ελλάδα, όχι η Τουρκία

Για επεκτατική και μαξιμαλιστική πολιτική κατηγορεί για μία ακόμη φορά η Άγκυρα την Αθήνα, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι να δηλώνει ότι «η Ελλάδα επιδεικνύει επιθετική στάση κάτω από τη μύτη μας».

Ο τούρκος αντιπρόεδρος μιλώντας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και απαντώντας στις επικρίσεις του CHP περί επιθετικής και επεκτατική αντίληψης, κάλεσε το κόμμα της αντιπολίτευσης να «επικεντρωθεί» στην στάση της Αθήνας.

«Η έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας περιλαμβάνει τη βούληση μας να εκμεταλλευτούμε τα δηλωμένα ή τα διεθνή δικαιώματα της Τουρκίας, από ζωντανούς και μη ζωντανούς πόρους στις θάλασσες. Αν το CHP θέλει να δει ποιος ακολουθεί μια επεκτατική, μαξιμαλιστική πολιτική, δεν θα δει την Τουρκία αλλά την Ελλάδα που από απόσταση 600 χιλιομέτρων από τα δικά της εδάφη έρχεται και επιδεικνύει επιθετική στάση ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Όπως κάνουμε σε κάθε σπιθαμή των εδαφών μας υποστηρίζοντας την εθνική στάση του Προέδρου μας, έτσι θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους κάθε σημείο της Γαλάζιας Πατρίδας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας» είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock