Επικαιρότητα

Ρέντη: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες – Μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Την αναβάθμιση της έρευνας από τον Άρειο Πάγο και την πιθανή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών αναμένεται να αποφασίσει η εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλευόταν μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται πως η υπόθεση του άτυχου αστυνομικού είχε προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστήριου, Γεωργίας Αδειλίνη και την παραγγελία προς την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη, ως Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή και τους φακέλους με τα στοιχεία που παραδόθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού.

Η κ. Αδειλίνη είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Εφετών να συνεργαστεί με τις κατά τόπο αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας για να διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κλπ.

Η ποινική δίωξη με επτά κακουργήματα

Αξίζει να αναφερθεί πως στον 18χρονο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, σε πρώτο στάδιο και με τον αστυνομικό εν ζωή είχαν απαγγέλθεί μεταξύ άλλων κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και βιαιοπραγία από κοινού. Πρόκειται για επτά κακουργήματα και πλημμελήματα. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε αρχικά στον νεαρό περιλαμβάνονταν τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δικονομική δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ)».

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Πλέον για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η δικογραφία για τα επεισόδια στου Ρέντη συνεχίζει να συντάσσεται από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 25 άτομα, τα οποία πήραν μέρος στα επεισόδια.

Αυτά τα άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν κληθεί για κατάθεση από την Ασφάλεια Αττικής και φέρεται να είχαν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Ωστόσο, είχαν διευκρινίσει πως δεν ήταν στα άτομα που είχαν στα χέρια τους φωτοβολίδες, μολότοφ και κροτίδες.

Περιγράφουν τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, αλλά διευκρίνισαν πως όλοι τους φορούσαν full face, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν καθαρά τα πρόσωπά τους.

Ζητούν να μπουν σε προστασία μαρτυρών

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πέντε άτομα που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη και έχουν ζητήσει να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, για να μπορούν να καταθέσουν χωρίς φόβο.

«Ζήτημα τιμής μετά τον θάνατο του»

Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό, ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το θύμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Tο ιατρικό προσωπικό είχε προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού άκρου στο πόδι του.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο 31χρονος παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ για περισσότερες από 20 ημέρες και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση.

  • «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι»: Με αυτήν την υπόσχεση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη κατέληξε την Τετάρτη (27/12), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως «ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του, είναι η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων» στα επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατό του, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας «για να σπάσει ο κύκλος του αίματος».
  • «Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή. Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης και εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock