Κόσμος

Ουκρανία: Ο ιδιοκτήτης του Αζοφστάλ ζητά από τους Ρώσους αποζημίωση 20 δισ. δολαρίων

Αγωγή κατά της Ρωσίας ύψους 17-20 δισ. δολαρίων θα καταθέσει ο δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, που είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία. Το ποσό αφορά σε αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο εργοστάσιο χαλυβουργίας του Άζοφσταλ, στη Μαριούπολη.

Το εργοστάσιο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ έγινε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην πόλη, που τελούσε υπό πολιορκία. Η μονάδα χάλυβα και σιδήρου «Ιλίτς», που ανήκει επίσης στον Αχμέτοφ, υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στην Μαριούπολη.

«Θα καταθέσουμε οριστικά αγωγή κατά της Ρωσίας και θα ζητήσουμε τις δέουσες αποζημιώσεις για όλες τις ζημίες και τις απώλειες των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ουκρανίας Metinvest, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mrpl.city.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock