Επικαιρότητα

Πανελλήνιες 2022: Οι «πρώτες βοήθειες» διαχείρισης του άγχους για μαθητές και γονείς

Τις «πρώτες βοήθειες» διαχείρισης του άγχους δίνει στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου, την παραμονή των εξετάσεων που όπως είναι φυσικό, η αγωνία των μαθητών, αλλά και των γονέων, χτυπάει «κόκκινο».

«Οι υποψήφιοι πρέπει να ξέρουν ότι είναι μια σημαντική δοκιμασία, αλλά δεν είναι η μόνη σημαντική στη ζωή. Θα έχουν πολλές επίσης σημαντικές δοκιμασίες όπως και διάφορες ευκαιρίες στη ζωή τους. Είναι βασικό όμως να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας ως γνώμονα το στόχο τους και την ειλικρινή αντίληψη της προσπάθειας που έχουν καταβάλλει το προηγούμενο διάστημα στο διάβασμά τους», συμβουλεύει τους υποψηφίους των πανελλαδικών η κα Καππάτου, εξηγώντας ότι το άγχος μπορεί να γίνει τροχοπέδη και να γίνει αιτία να υπάρξουν δυσάρεστα αποτελέσματα στις εξετάσεις που αδικούν και τον πιο επιμελή μαθητή.

Η παιδοψυχολόγος δίνει επίσης χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς για το πώς μπορούν να διαχειριστούν το στρες των παιδιών τους, αλλά και το δικό τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock