ΕνημέρωσηΠολιτική

Τι κρύβεται πίσω από τον καυγά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά και τα δάνεια

Τα δανεικά αλλά όχι αγύριστα του ΠΑΣΟΚ, που φτάνουν περίπου τα 100 εκατ. ευρώ, ρυθμίστηκαν στις τράπεζες και κάθε μήνα η Χαριλάου Τρικούπη καταθέτει τα ανάλογα χρήματα μέχρι τα ξεχρεώσει.

Ωστόσο ο δανεισμός των κομμάτων είναι από τα θέματα που προκαλούν τριβές, αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, που στο πίσω μέρος τους κρύβουν και πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τις μετεκλογικές συνεργασίες, μαζί με την προοπτική ή όχι μιας προοδευτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ κόντρα στη ΝΔ.

Ο καυγάς που γίνεται για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι φαινομενικός. Άλλα είναι τα πολιτικά κίνητρα για τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται. Ο λόγος είναι ότι απομακρύνεται η πιθανότητα (μέχρι στιγμής) να συνεργαστούν Τσίπρας και Ανδρουλάκης μετεκλογικά, στην περίπτωση που η απλή αναλογική δεν βγάλει το βράδυ των εκλογών νέα κυβέρνηση, είτε κεντροδεξιά είτε πολύ περισσότερο κεντροαριστερή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock