Κόσμος

G7: Επενδύσεις 600 δισ. ευρώ στις αναπτυσσόμενες χώρες κόντρα στην επιρροή της Κίνας

Η G7 υιοθέτησε, κατόπιν πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 600 δισ. δολαρίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες με επιδίωξη να αποκρούσει την επιρροή της Κίνας. Η Ευρώπη θα κινητοποιήσει 300 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα πέντε έτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» που στοχεύει να αντικρούσει τους κινεζικούς «Νέους Δρόμους του Μεταξιού».

«Στόχος είναι η ενίσχυση των υποδομών παγκοσμίως», δήλωσε από τη Βαυαρία ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και διευκρίνισε ότι τα κεφάλαια θα προέλθουν τόσο από δημόσιες όσο και από ιδιωτικές πηγές και οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν 200 δισ. δολάρια.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να μετριάσει την παγκόσμια ανισότητα και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας», προσέθσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και σημείωσε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock