Επικαιρότητα

2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το μακρύ ταξίδι της βελγικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας TimeCircus που έχει διανύσει πεζή σε εννέα μήνες 3.000 χιλιόμετρα κι αφού πέρασε από την Τιμισοάρα και την ουγγρική Βεσπρέμ – τις άλλες δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης του 2023 – πλησιάζει πια στην Ελευσίνα.

Τερματίζει, δηλαδή, τη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στην ιστορία των 3.500 χρόνων της Ελευσίνας και ενώνεται με τους άλλους φορείς και καλλιτέχνες, Έλληνες και διεθνείς, στην πόλη, για την έναρξη της 2023 Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που ημερολογιακά ξεκινά την 1η Ιανουαρίου. Η επίσημη, όμως, τελετή έναρξης του θεσμού θα γίνει φαντασμαγορικά στις 4 Φεβρουαρίου, στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας με το «Μυστήριο_0 Μυστήρια Μετάβασης», σε ιδέα/σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή της Μιχαήλ Μαρμαρινού και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη Chris Baldwin.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock