Επικαιρότητα

250 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους: Το «άγνωστο» επίδομα του ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και η αίτηση

Επίδομα από τον ΟΑΕΔ ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί σε όσους δεν δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ισούται με δεκαπέντε ημερήσια επιδόματα.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για το βοήθημα τρίμηνης παραμονής και ισούται με δεκαπέντε ημερήσια επιδόματα του ΟΑΕΔ και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογενείας.

Το ημερήσιο επίδομα υπολογίζεται επί τη βάση των μέσων μηνιαίων μικτών αποδοχών του ανέργου κατά το τελευταίο εξάμηνο απασχόλησης και είναι συνήθως 16,29 €. Έτσι, το βοήθημα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 244,35 € χωρίς προσαυξήσεις για παιδιά.

ΟΑΕΔ: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να λάβετε το επίδομα

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

 

  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • Συμπλήρωση 3 μηνών από την υποβολή αίτησης για το ειδικό βοήθημα,
  • Πραγματοποίηση τουλάχιστον 60 ημερών εργασίας στην ασφάλιση ανεργίας στο έτος που προηγείται του τριμήνου,
  • Μη υπαγωγή στις κατηγορίες του άρθρου 22 ν. 1836/1989 ( οικοδόμοι, λατόμοι, μουσικοί, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα) και
  • Ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2022 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 12.619,22 €. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για το επίδομα

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :

α) αντίγραφο του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος και

β) αριθμός καταθετικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

  • αυτοπροσώπως, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή της τελευταίας απασχόλησης, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
  • μέσω των e-services ΟΑΕΔ
  • μέσω ΚΕΠ

Η δε παραλαβή της απόφασης γίνεται είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στις e-services ΟΑΕΔ είτε μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock