Επικαιρότητα

ΣΦΕΕ για το Σχέδιο της Κομισιόν: Διακυβεύεται ένας κλάδος υψηλής τεχνολογίας

Νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή φαρμακευτική βιομηχανία αναμένονται το προσεχές διάστημα, καθώς βρίσκεται σε διαβούλευση Σχέδιο της Κομισιόν, με το οποίο θα σπάει η πατέντα για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από τα 10 χρόνια στα 8.

Αποτέλεσμα της νέας κατάστασης, είναι Ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να τάσσονται κατά του σχεδίου, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, διακυβεύεται το μέλλον ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, που είναι η βιοφαρμακευτική βιομηχανία.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος- ο οποίος αποτελεί μέλος της EFPIA, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Βιομηχανιών- σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται ενδελεχώς στη νέα κατάσταση που θα προκύψει, τονίζοντας ότι το Σχέδιο αυτό της Κομισιόν, μεταξύ άλλων, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην πρόσβαση των ευρωπαίων ασθενών στις πιο πρόσφατες κλινικές δοκιμές, τις εξελίξεις στη θεραπεία καθώς και τη δημόσια υγεία ευρύτερα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock