Κόσμος

Παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία ερευνάται ο Τραμπ

Το FBI αφαίρεσε 11 σετ απόρρητων και άκρως απόρρητων εγγράφων από την κατοικία του πρώην Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, ενώ εκτελούσε ένταλμα έρευνας για πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί κατασκοπείας και άλλα εγκλήματα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, Παρασκευή.

Η απόδειξη ιδιοκτησίας, η οποία δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα την Παρασκευή, για το σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο δείχνει ότι ορισμένα από τα έγγραφα που ανακτήθηκαν επισημάνθηκαν ως «άκρως απόρρητο/SCI» – ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ταξινόμησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά τυχόν διάπραξη τριών ομοσπονδιακών εγκλημάτων: παραβιάσεις του νόμου περί κατασκοπείας, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και εγκληματικό χειρισμό κρατικών αρχείων. Όπως επισημαίνει το CNNi, για την ώρα πρόκειται για διερεύνηση καθώς δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κάποιο πρόσωπο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock