ΕνημέρωσηΟικονομία

ΑΔΜΗΕ: Επιταχύνεται η συνεργασία με Euroasia Interconnector για τη διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης

Η συνδρομή του ΑΔΜΗΕ στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στη Λευκωσία, μεταξύ της Υπουργού, κ. Νατάσας Πηλείδου, ανώτατων διοικητικών στελεχών του ΑΔΜΗΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μάνο Μανουσάκη και εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης του έργου, Euroasia Interconnector.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, η κ. Πηλείδου ευχαρίστησε τον ΑΔΜΗΕ για την «καθοριστική συνδρομή του» στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 657 εκατ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Connecting Europe Facility, καθώς και για τη συνολική υποστήριξή του στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο Euroasia Interconnector έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση, με την οποία εξειδικεύεται η υποστήριξη του Διαχειριστή για τη διασφάλιση της τεχνικής και επιχειρησιακής επάρκειας της νέας διασύνδεσης. Παράλληλα, εξετάζεται η περαιτέρω συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στο μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger