ΕνημέρωσηΟικονομία

Ακατάπαυστη η τροφοδοσία φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αλλά οι τιμές αυξάνονται

Στα 188 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα ανέρχεται η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά αναφοράς της Ολλανδίας (TTF), παρά το ότι η ροή αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συνεχίζεται χωρίς προβλήματα.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η κίνηση των τιμών του αερίου δεν βασίζεται σε θεμελιώδεις αλλαγές στα ευρωπαϊκά ισοζύγια φυσικού αερίου και πως ο κύριος μοχλός πίσω από την απότομη άνοδο των τιμών στην αγορά TTF σχετίζεται με τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που ενδεχομένως να στοχεύσουν τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, οι φυσικές παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω των διαφόρων αγωγών παρέμειναν μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Ενδεικτικά, η δυναμικότητα των προμηθειών αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany έφτασαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής για το 2022, στις 881.917 μεγαβατώρες (MWh).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger