ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 4,9% το 2022 και 3,5% το 2023 προβλέπει η Κομισιόν

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 4,9% το 2022 και 3,5% το 2023 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χειμερινές της εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι εκτιμήσεις αυτές τοποθετούν χαμηλότερα τον εφετινό στόχο για την ανάπτυξη σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, όταν και ανάμενε ανάπτυξη 5,2% εφέτος και 3,6% το 2023.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανάπτυξη το 2022 προβλέπεται να ωθηθεί από τις επενδύσεις και κυρίως από το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και από τις καταναλωτικές δαπάνες που εκτιμάται πως θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα. Επιπλέον, ΕΕ θεωρεί πως το εξωτερικό περιβάλλον προβλέπεται να παραμείνει υποστηρικτικό και πως ο ελληνικός τουρισμός θα συνεχίσει να ανακτά τις προηγούμενες απώλειές του και θα επανέλθει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα. Συνολικά, το πραγματικό ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 4,9% το 2022 και να μειωθεί στο 3,5% το 2023.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger