ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο και επιστροφή πάνω από τις 1.200 μονάδες ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Θετική είναι η επίδραση στο ΧΑ από τη πληθώρα των αισιόδοξων εκτιμήσεων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τους αναλυτές για συνοπτικές διαδικασίες εκλογικής διαδικασίας και προεξόφλησης της κυβερνητικής σταθερότητας μετά τις κάλπες του Ιουνίου.

Παράλληλα, βοηθητικά στην ανοδική πορεία λειτουργεί και η προοπτική της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

«Η επιστροφή της Ελλάδας σε επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας στις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, κάτι που είχε χάσει πριν από περισσότερο από μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους του ευρώ, είναι μια τελειωμένη υπόθεση όσον αφορά τους επενδυτές ομολόγων», γράφει σε ανάλυσή του το Reuters.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20, διαμορφώθηκε στις 1.221,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,61%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 22,14 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,15%.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock