Επικαιρότητα

Ανυπόφορο το κυκλοφοριακό στην Αθήνα – Πού οφείλεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

«Κυκλοφοριακό χάος», «έμφραγμα στους δρόμους», «στο κόκκινο η κίνηση»: καθημερινά χιλιάδες πολίτες που κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας, βιώνουν μια ταλαιπωρία, καθώς ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Πριν από μερικές μέρες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σχολιάζοντας το εν λόγω σχέδιο, o πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στο CNN Greece σημειώνει πως είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνει, ωστόσο, ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλες ενέργειες.

«Όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού είναι σημαντικά. Περιλαμβάνουν μάλιστα και ζητήματα υποδομών και ζητήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, που είναι σημαντικό», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα οι υποδομές με το πώς διαχειριζόμαστε την κυκλοφορία και για να λυθεί το κυκλοφοριακό χρειάζονται και τα δύο. Χρειάζεται να βελτιωθούν οι υποδομές, αλλά εξίσου σημαντικό και ακόμα πιο σημαντικό για μένα, είναι να βελτιωθεί το πως διαχειριζόμαστε την κυκλοφορία. Επομένως, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά από μόνα τους, αφενός δεν είναι βραχυπρόθεσμα, αφετέρου δεν θα το λύσουν ως διά μαγείας. Χρειάζεται να γίνουν και άλλες ενέργειες».

Ερωτηθείς για το ποιες άλλες ενέργειες μπορούν να συμπεριληφθούν, ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει πως αυτές περιλαμβάνουν και βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις και έχουν να κάνουν με διάφορους πυλώνες. Μερικές από αυτές που μας λέει είναι οι εξής: «Η αστυνόμευση είναι σημαντική για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, η ψηφιακή επιτήρηση, η επιτήρηση δηλαδή με σύγχρονα μέσα, το να υπάρχει ένα παρατηρητήριο και ένας μηχανισμός παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων, επίσης σημαντικό, να βλέπουμε δηλαδή οι παρεμβάσεις οι οποίες κάνουμε τι επιρροή έχουν. Για μένα επίσης σημαντικό είναι να πάμε σε κάποιες διαφορετικές επιλογές, όπως είναι τα κλιμακωτά ή ευέλικτα ωράρια στην εργασία και το carpooling, διαμοιρασμός του οχήματος, το οποίο έχει διάφορες εκδοχές πώς μπορεί να υλοποιηθεί».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock