Επικαιρότητα

«Απόδειξη οι γαλάζιες σημαίες»: Πώς ξαναέγιναν πεντακάθαρες οι παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Αφιέρωμα του Guardian στο ελληνικό πρόγραμμα επεξεργασίας λυμάτων που «άλλαξε το παιχνίδι» στις παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας, αποδεικνύοντας ότι «οι Έλληνες παίρνουν τις θάλασσές τους σοβαρά».  

Όπως γράφει ο Guardian: «Τα λαμπερά νερά κατά μήκος της αθηναϊκής ριβιέρας προσφέρουν μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα στη ζέστη του καλοκαιριού. Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Ευρώπης, το θέαμα ολοένα και περισσότερων παραλιών που φέρουν τη γαλάζια σημαία –μια ένδειξη της ποιότητας του νερού- έχει αυξήσει την αίσθηση ανακούφισης που προσφέρει η παράκτια τοποθεσία. Για όσους συρρέουν στους όρμους, τους βράχους και τις αμμώδεις εκτάσεις της, η ακτογραμμή που εκτείνεται στα νότια προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας έχει γίνει το τέλειο αντίδοτο στις αυξανόμενες θερμοκρασίες που συνόδευσαν την κλιματική κατάρρευση.

Δεν ήταν πάντα έτσι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock