ΕνημέρωσηΟικονομία

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: «Ανοίγει» η συζήτηση με σημείο αναφοράς ταμεία και συνταξιούχους

Εντός της ημέρας (11/12) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με βασικά σημεία αναφοράς, τα επαγγελματικά ταμεία, τους εργαζόμενους συνταξιούχους, τις συντάξεις αναπηρίας, αλλά και το επίδομα μητρότητας σε νές κατηγορίες, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει:

  • το θέμα των εργαζόμενων συνταξιούχων και της παρακράτησης του 30%
  • το θέμα της δυνατότητας των δικαιούχων συντάξεως αναπηρίας να εργάζονται, χωρίς καμία κράτηση και χωρίς κανένα όριο.
  • την εξομοίωση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες με ό,τι ίσχυε στο δημόσιο, δηλαδή θα παίρνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας γυναίκες που σε ορισμένα ταμεία δεν έπαιρναν καθόλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με το νομοσχέδιο δρομολογούνται αλλαγές και εκσυγχρονισμοί σε «πολλά άλλα μικρά πράγματα», από τους πρατηριούχους, μέχρι τους αποφυλακισμένους.

Σημειώνεται πως μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται με το νομοσχέδιο είναι η αναμόρφωση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, με την οποίο επιχειρείται μια συνολική μεταρρύθμιση στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση.

Στόχος είναι η προώθηση του θεσμού, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων με συμπληρωματική παροχή και ταυτόχρονα να καλλιεργηθεί η κουλτούρα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης στους ασφαλισμένους, προς όφελος των ιδίων και, συνολικά, της εθνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο η ΔΥΠΑ

Με τις διατάξεις της ΔΥΠΑ εισάγεται το σύστημα διορισμού και προσλήψεων των μόνιμων εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και παράλληλα διαμορφώνεται ένα μητρώο για την επιλογή των προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που καλύπτουν τις ανάγκες της Δ.ΥΠ.Α. σε έκτακτο προσωπικό.

Επιπλέον, εισάγονται ειδικότερες διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται η διευθέτηση ορισμένων ζητημάτων αρμοδιότητας της Δ.ΥΠ.Α. και η επίτευξη της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης λειτουργίας των υπηρεσιών της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock