Επικαιρότητα

Αθώος ιερέας στη Θεσσαλονίκη που παραβίασε τα μέτρα για τον COVID-19

Αθωώθηκε ιερέας που είχε παραπεμφθεί σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και διέγερση σε ανυπακοή, κατά την πρώτη «καραντίνας» τον Απρίλιο του 2020.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά ιερέα που λειτουργούσε σε ναό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Την παρέμβαση είχε προκαλέσει ένα δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο ο ιερέας παραβίασε τα μέτρα την Μεγάλη Παρασκευή, ανοίγοντας την εκκλησία και επιτρέποντας σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ο ίδιος φέρεται κατά το δημοσίευμα, που υιοθετήθηκε στη δικογραφία, να ήταν εναντίον των μέτρων και των εμβολίων, καλώντας τους πιστούς σε «ανυπακοή».

«Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες μέσα στον ναό να διατηρήσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη ανάμεσα στους πιστούς και να προστατεύσουμε την υγεία τους», είπε στην απολογία του ο ιερέας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα των εμβολίων είναι ζήτημα της ιατρικής κι όχι πνευματικό.

Αναφορικά, δε, με το γεγονός ότι επέτρεψε στους πιστούς να προσκυνήσουν, απολογήθηκε ότι ακολούθησε την σχετική εγκύκλιο της Μητρόπολης στην οποία υπάγεται και το προσκύνημα διήρκησε μόλις μία ώρα.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock