ΕνημέρωσηΟικονομία

BoE: Έκτακτες αγορές ομολόγων για να ρίξει τους τόνους στις αγορές

Σε έκτακτες αγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά από σήμερα μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), με στόχο να συγκρατήσει την άνοδο των αποδόσεων που σημειώνουν οι κρατικοί τίτλου της χώρας, με φόντο το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει περικοπές φόρων και έχει προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η BoΕ αναφέρει πως – με ισχύ από σήμερα – θα ξεκινήσει τις αγορές «σε όποιο εύρος χρειαστεί» ώστε να υποχωρήσουν οι ανησυχίες των επενδυτών.

«Εάν η δυσλειτουργία στις αγορές συνεχιστεί, θα μπορούσε να αυξηθεί το ρίσκο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό θα οδηγούσε σε μια ανεπιθύμητη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και σε μείωση των πιστωτικών ροών στην πραγματική οικονομία» υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα της χώρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock