ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματιστηριακή εβδομάδα με πολλές διακυμάνσεις – Πρωταγωνιστής η Ενέργεια

Πολλά σκαμπανεβάσματα με ισχυρά κέρδη, αλλά και σημαντικές απώλειες καταγράφηκε στην χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο των αγορών χθες, Παρασκευή.

Πρωταγωνιστής ήταν η Ενέργεια, καθώς η «ατζέντα» της εβδομάδας ήταν γεμάτη με κρίσιμες ανακοινώσεις όπως η απόφαση OPEC+και Ρωσίας για μείωση της ημερήσιας παραγωγής του πετρελαίου τον Οκτώβριο και οι αποφάσεις των 27 υπουργών Ενέργειας σχετικά με το ποιο είναι τελικά το ιδανικό μείγμα μέτρων που θα βοηθήσει στην συγκράτηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη, εν μέσω ανοικτού εκβιασμού του Πούτιν προς τη Δύση για οριστικό τέλος στην παροχή φυσικού αερίου και πετρελαίου, αν μπει οποιοδήποτε πλαφόν στις τιμές από τη Δύση.

Στα μέσα της εβδομάδας, κεντρικό ρόλο «έπαιξε» η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, η οποία οδήγησε σε ράλι τον τραπεζικό κλάδο και έδωσε ώθηση στις αγορές σε ευρύτερο επίπεδο, αν και η υποδοχή των νέων ήταν αρχικά «χλιαρή».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock