ΕνημέρωσηΠολιτική

Χρυσουλάκης: Μήνυμα στήριξης της Ομογένειας από Ρουμανία και Μολδαβία

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, επισκέφθηκε τη Ρουμανία και τη Μολδαβία (1-4 Νοεμβρίου 2022), όπου εγκαινίασε το νέο άμισθο Προξενείο της Ελλάδας στην Κωστάντζα και συμμετείχε στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στο Κισινάου, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφίας Γραμματά, η οποία είχε αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσουλάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου και του Κρατικού Πανεπιστημίου Κισινάου, όπου αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, από το επόμενο εξάμηνο, του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού». Ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους φορέων της Ομογένειας, πολιτιστικούς συλλόγους και διδάσκοντες και μαθητές ελληνικών σχολείων, μεταφέροντος το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock