Κόσμος

Δάνεια, επιχορηγήσεις, περιουσία Ρώσων ολιγαρχών:Το σχέδιο της ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει δάνεια, επιχορηγήσεις και πιθανώς τα έσοδα από την κατεσχεμένη περιουσία των Ρώσων ολιγαρχών προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την ανοικοδόμηση της χώρας μετά την καταστροφική ρωσική εισβολή, που αναμένεται να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πλάνο ανοικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των Βρυξελλών, που ήρθε σε γνώση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να συνάψει δάνεια για να πληρώσει για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας.

Ακόμη μια πηγή πόρων μπορεί να αποτελέσουν μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις κρατών – μελών της ΕΕ, προκειμένου να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένα σπίτια, σχολεία, δρόμοι, σιδηροδρομικοί σταθμοί και δίκτυο, αεροδρόμια και γέφυρες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger