ΕνημέρωσηΟικονομία

#DearInfluencers: Αλλάζουμε τους κανόνες για να αποκτήσουν τα νέα κορίτσια περισσότερη αυτοπεποίθηση

Πριν λίγες μέρες, κάνοντας μία περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγήθηκα σε μία διαπίστωση: Ο ψηφιακός κόσμος είναι διχασμένος. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν αναρίθμητες αναρτήσεις που παρακινούν τα κορίτσια να αγαπήσουν τον εαυτό τους και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκατομμύρια influencers οι οποίες προωθούν καθημερινά μία αψεγάδιαστη εικόνα της γυναικείας ομορφιάς. Κάπου εκεί ανάμεσα βρισκόμαστε εμείς, οι γυναίκες της διπλανής πόρτας, που δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ποια αποτελεί προϊόν επεξεργασίας και ψηφιακών φίλτρων.

Τι κι αν έχω διαβεί το «κατώφλι» των 30 ετών και υποτίθεται πως τα έχω βρει με τον εαυτό μου; Υπάρχουν φορές που θαμπώνομαι και αναπόφευκτα με συγκρίνω με τα λαμπερά κορίτσια του Instagram, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αν ήμουν 12, 14, 17 χρονών, θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι ή το smartphone μου, για να έδειχνα στους διαδικτυακούς μου φίλους εξίσου θελκτική και αψεγάδιαστη. Κακά τα ψέματα. Η πίεση που ασκούν τα πρότυπα και οι κανόνες ομορφιάς στα νεαρά κορίτσια είναι μεγάλη, ενώ οι προσωπικές άμυνές τους είναι ακόμη πολύ «άγουρες», για μην επηρεάσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να ανατρέψουμε αυτήν την ομολογουμένως επικίνδυνη κατάσταση και να αποτρέψουμε τα νέα κορίτσια από το να σχηματίσουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα για την ομορφιά και τον εαυτό τους; Πώς θα τα βοηθήσουμε να μην συγκρίνονται με άπιαστα πρότυπα ομορφιάς και την ίδια στιγμή, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους; Κι όμως, η απάντηση είναι απλή: Αξιοποιώντας τη δύναμη και τον ρόλο των influencers, μέσα από τη νέα, ελπιδοφόρα πρωτοβουλία του Dove, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές, θέλοντας να αλλάξει τους κανόνες της ομορφιάς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock