Επικαιρότητα

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή με κύριο ομιλητή τον Ευθύμη Λέκκα

«Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση» υποστήριξε ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α Ευθύμης Λέκκας, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Τι να περιμένουμε και στην Ελλάδα; Μπορούμε και πώς να προστατευτούμε».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την καταστροφική πλημμύρα της Σητείας στις 15 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε από τη Στεγη Βιτσέντζος Κορνάρος. Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο κ. Λέκκας που ήταν ομιλητής, ήταν ο συσχετισμός, όπως είπε, των γεωδυναμικών και των υδρομετεωρολγικών φαινομένων.

«Το πιο κρίσιμο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα έντονα υδρομετεωρολογικά φαινόμενα συνταντώνται στις ίδιες περιοχές που εκδηλώνονται και τα γεωδυναμικά φαινόμενα» είπε ο κ. Λέκκας, που πρόσθεσε ότι «βλέπουμε την εκδήλωση της καταστροφικότητας σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, που καταγράφονται έντονα φαινόμενα» συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για κλιματική κρίση και όχι κλιματική αλλαγή».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock