ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Digital Gate: Καινοτόμες ιδέες αναζητά ο Διεθνές Αερολιμένας Αθηνών

Την έναρξη -για τέταρτη φορά- του προγράμματος Digital Gate: The Airport Innovation Challenge ανακοίνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), και μέσω του οποίου το ΔΑΑ αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο πραγματικό περιβάλλον του αεροδρομίου!

Σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους κύκλους, μία καινοτομία που υπάρχει φέτος, όπως αναφέρθηκε και στη σχετική συνέντευξη Τύπου, είναι ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μεμονωμένα άτομα (π.χ. επιστήμονες, φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες με ισχυρό τεχνολογικό -και όχι μόνο- υπόβαθρο) που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε μία νέα ομάδα και να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις που απασχολούν την αεροδρομιακή κοινότητα, αναπτύσσοντας νέες ιδέες και προτάσεις και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους προηγούμενους τρεις κύκλους συμμετείχαν περισσότερες από 180 καινοτόμες επιχειρήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν συνεργασία με το ΔΑΑ, όπως για παράδειγμα η Clio Muse, η Tekmon και η Nable Solutions.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock