Επικαιρότητα

Δικαίωση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κακλαμανάκη: Απορρίφθηκε η αγωγή της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Ως «ουσιαστικώς αβάσιμη» απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας κατά του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του, για φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους διοικήσεων αθλητικών σωματείων.

Το δικαστήριο με την απόφαση του (2796/2022), δικαίωσε τον χρυσό αθλητή και απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας η οποία διεκδικούσε από τον ολυμπιονίκη αποζημίωση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για την βλάβη που ισχυριζόταν ότι προκλήθηκε στη φήμη της.

Το δικαστήριο με ένα πολυσέλιδο σκεπτικό αναφέρει στην απόφαση του, με την οποία διατάσσει να επιβαρυνθεί η ενάγουσα Ομοσπονδία με τα δικαστικά έξοδα, ότι ο Ολυμπιονίκης δεν προέκυψε ότι θέλησε να προκαλέσει ζημιά στην ενάγουσα αλλά «κίνητρό του ήταν η προάσπιση του θεσμικού ρόλου της ενάγουσας, ως οργάνου προαγωγής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, μέσω της κάθαρσης κάθε παθογένειας, που είχε διαπιστωθεί κατά τη λειτουργία της σε βάθος χρόνου».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock