Επικαιρότητα

Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ-Λαξ: Απαλλαγή προτεινε η εισαγγελεας

Την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος, Γιώργου Γιαννόπουλου, είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω παραγραφής πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζονται τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015, η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου εκφράζοντας αμφιβολίες για το εάν έχουν τελεστεί οι δύο εκ των τεσσάρων καταγγελιών και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην ντράμερ ενώ για τις άλλες δύο καταγγελίες, είπε πως πρόκειται για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πλημμελήματα, για τα οποία έχει παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Στην πρόταση της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας διατύπωσε μάλιστα τον προβληματισμό της για τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά επίσης και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock