Κόσμος

ΕΕ: Οι ευρωβουλευτές εγκαινιάζουν ιστότοπο καταγραφής για το «υπόγειο λόμπινγκ»

Μια ομάδα ευρωβουλευτών εγκαινιάζει έναν ιστότοπο για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους αξιωματούχους της ΕΕ, που θα προειδοποιεί σχετικά με το «υπόγειο λόμπινγκ» από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και άλλες ομάδες συμφερόντων.

Ο Πολ Τανγκ, ένας Ολλανδός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής που ηγείται της πρωτοβουλίας, είπε ότι ο ιστότοπος αυτός ήταν απαραίτητος, καθώς το ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται αντιμέτωπο με «υπόγειο λόμπινγκ» από ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας που προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του. Ανέφερε πρακτικές όπως το λεγόμενο ‘astroturfing’, όπου μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν οργανισμούς-βιτρίνα για να εκπροσωπήσουν υπογείως τα συμφέροντά τους.

Ο κρυπτογραφημένος ιστότοπος, lobbyleaks.eu, θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε, να αφήνει ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με ύποπτες τακτικές λόμπι. Είναι βασισμένο σε γερμανική πρωτοβουλία και οι καταγγελίες θα διερευνώνται από τη γερμανική ΜΚΟ LobbyControl και μια ομάδα με έδρα τις Βρυξέλλες, το Corporate Europe Observatory, το οποίο παρακολουθεί τις προσπάθειες επηρεασμού των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock