Επικαιρότητα

Ειδικό δικαστήριο: Ξεκινά η δίκη για τους χειρισμούς ειδικών υποθέσεων

Σήμερα το πρωί «άρχεται η συνεδρίασις» του τέταρτου, κατά σειρά Ειδικού Δικαστηρίου, στα χρονικά της μεταπολίτευσης, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, ως πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου, δικάζονται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί για πράξεις που φέρονται να έχουν διαπράξει και εμπίπτουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, θα κηρύξει την έναρξη των συνεδριάσεων, οι οποίες, όπως εκτιμάται θα είναι ταραχώδεις, σε μία περίοδο που το πολιτικό κλίμα είναι ήδη «οξυμένο» λόγω της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καλείται να λογοδοτήσει για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας με φερόμενη ως φυσική αυτουργό την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock