Κόσμος

Έκκληση του ΟΗΕ και της ΔΕΕΣ για την προστασία των αμάχων από εκρηκτικά όπλα

Ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) κάλεσαν τα κράτη να δεσμευτούν στην προστασία των αμάχων από τη χρήση εκρηκτικών όπλων στις κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Δουβλίνο.

Μια έκκληση για τον σκοπό αυτό αναμένεται να απευθύνουν την Παρασκευή, στο πλαίσιο διάσκεψης στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, που σηματοδοτεί το τέλος διαβουλεύσεων τριών ετών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΕΣ.

Η ύπατη αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τον αφοπλισμό, Ιζούμι Νακαμίτσου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς, η γενική διευθύντρια της UNICEF Κατρίν Ρουσέλ και η πρόεδρος της ΔΕΕΣ Μιριάνα Σπολιάριτς, ζητούν να υποστηριχθεί μια «ενίσχυση της προστασίας των αμάχων από τις συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο της χρήσης εκρηκτικών όπλων σε κατοικημένες περιοχές».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock