ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΚΤ: Στήριξη στην Ελλάδα με αγορές ομολόγων και μετά τη λήξη του προγράμματος πανδημίας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο επακόλουθος εκτροχιασμός τού πληθωρισμού ανάγκασαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επισπεύσει, την επιστροφή στην ομαλότητα, όπως χαρακτήρισε η επικεφαλής της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ τις σημερινές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με τις οποίες επιταχύνεται η έξοδος από το πρόγραμμα στήριξης.

Οι αποφάσεις όπως ανακοινώθηκαν νωρίτερα αφορούν την επίσπευση της ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων ΑΡΡ, πιθανόν το τρίτο τρίμηνο του έτους, την διαβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξει τον στόχο του πληθωρισμού και την επισήμανση ότι τα επιτόκια δεν θα υποχωρήσουν περαιτέρω από το υφιστάμενο επίπεδο.

Η μη αναμενόμενη στροφή, σύμφωνα με πολλούς αναλυτέςτης ΕΚΤ, σε μία πιο περιοριστική κατεύθυνση οφείλεται κατά κύριο λόγο στον εκτροχιασμό του πληθωρισμού καθώς και στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της για την εξέλιξη του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger