ΕνημέρωσηΟικονομία

Εκτόξευσε φυσικό αέριο και ρούβλι η δήλωση Πούτιν πως αρνείται πληρωμές σε ευρώ ή δολάρια

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα πουλάει φυσικό αέριο σε «μη φιλικές» χώρες αξιώνοντας να την πληρώνουν σε ρούβλια, τροφοδότησε ένα ράλι έως 23% στη διεθνή τιμή του αερίου, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση πολλών χωρών.

Στην ολλανδική αγορά φυσικού αερίου, το συμβόλαιο Απριλίου κατέγραψε άλμα 23% στα 122 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα (MWh) για να υποχωρήσει αργότερα στα 110 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ανέφερε τα εξής: «Η Ρωσία θα συνεχίσει, φυσικά, να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τους όγκους και τις τιμές…που καθορίζονται σε προηγούμενα συμβόλαια. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν μόνο το νόμισμα πληρωμής. Σχεδιάζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο πώλησης αερίου σε μη φιλικές χώρες, ώστε να πραγματοποιούνται σε ρούβλια. Έδωσα προθεσμία μίας εβδομάδας στην κεντρική τράπεζα και τη ρωσική κυβέρνηση για να βρούμε πώς ακριβώς θα προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock