ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΛΠΕ: Στα 341 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2021

Στα 341 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν τα κέρδη των ΕΛΠΕ για το 2021, μέγεθος που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του Ομίλου, αναστρέφοντας τις περσινές ζημιές 397 εκατ. ευρώ, καθώς οι διεθνείς τιμές αργού ανέκαμψαν σημαντικά, από τα ιστορικά χαμηλά που κατέγραψαν το 2020. Τα ετήσια Συγκρίσιμα λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 401 εκατ. ευρώ (+21%) και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη διαμορφώθηκαν στα 144 εκατ. ευρώ.

Η κατανάλωση καυσίμων κίνησης αυξήθηκε κατά 6,6% το 2021, ως αποτέλεσμα της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε πτώση 17% λόγω ηπιότερων καιρικών συνθηκών. Σημαντική άνοδο της ζήτησης κατέγραψαν τα αεροπορικά καύσιμα σε ποσοστό 90% λόγω της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης και τα ναυτιλιακά καύσιμα στο 7,2%, λόγω της αύξησης δραστηριότητας ακτοπλοΐας.

Τα ΕΛΠΕ γνωστοποίησαν ακόμη ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 204 MW στην Κοζάνη, η λειτουργία του οποίου αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου. Επιπλέον, στις 3 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εταιρική αναδιάρθρωση, με την απόσχιση των δραστηριοτήτων Διύλισης, Εφοδιασμού και Εμπορίας πετρελαιοειδών και Πετροχημικών και την εισφορά τους σε νέα εταιρεία, 100% θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger