Κόσμος

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για την κρίση στην Ουκρανία: Τι λένε οι ηγέτες της Quad

Οι ηγέτες της Quad, περιλαμβανομένης της Ινδίας, εξέφρασαν την Τρίτη την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Ουκρανία στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Τόκιο, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

«Οι τέσσερις ηγέτες είχαν μια ειλικρινή συζήτηση για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κατάστασης στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού και εμείς, περιλαμβανομένης της Ινδίας, εκφράσαμε την ανησυχία μας για τον τραγικό πόλεμο στην Ουκρανία και επαναβεβαιώσαμε ότι αρχές όπως το κράτος δικαίου, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περιοχή», επεσήμανε ο Κισίντα.

«Την ώρα που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κλόνισε τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς τάξης» οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Ινδίας και των ΗΠΑ «και εγώ ο ίδιος συμφωνούμε ότι οι μονομερείς προσπάθειες να αλλάξει το στάτους κβο με τη βία δεν θα γίνουν ανεκτές πουθενά, κυρίως στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού», πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger