ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιδείνωση των συνθηκών στην ελληνική μεταποίηση τον Αύγουστο

Στις 48,8 μονάδες έκλεισε τον Αύγουστο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της S&P Global για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI), τιμή χαμηλότερη από τις 49,1 μονάδες του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI από την S&P Global, η τελευταία τιμή υπέδειξε ακόμα μία μέτρια επιδείνωση της υγείας του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, ενώ η τελευταία μείωση ήταν η ταχύτερη που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Στη συνολική επιδείνωση των συνθηκών συνέβαλε η απότομη μείωση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Ο ρυθμός συρρίκνωσης επιταχύνθηκε στον ταχύτερο που έχει καταγραφεί από το τέλος του 2020 και οφείλεται, σύμφωνα με αναφορές στο πλαίσιο της έρευνας, στις χαμηλότερες εισροές νέων παραγγελιών και στην ασθενή ζήτηση από την πλευρά των πελατών.

Ταυτόχρονα, οι νέες πωλήσεις που έλαβαν οι Έλληνες παραγωγοί αγαθών υποχώρησαν με έντονο ρυθμό. Η αγοραστική δύναμη των πελατών αποδυναμώθηκε εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών και της αύξησης του ενεργειακού κόστους. Παρότι εξασθένησε από τον Ιούλιο, η μείωση ήταν η δεύτερη ταχύτερη των τελευταίων 18 μηνών. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση των πελατών από το εξωτερικό εξασθένησε περαιτέρω, καθώς ο ρυθμός συρρίκνωσης των νέων παραγγελιών εξαγωγών επιταχύνθηκε. Οι νέες πωλήσεις σε πελάτες του εξωτερικού μειώθηκαν με τον σφοδρότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2021.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock