ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση το Νοέμβριο

Η υγεία του ελληνικού μεταποιητικού τομέα επιδεινώθηκε και πάλι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI® από την S&P Global.

Η συνολική μείωση προήλθε από τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών μετά την ασθενή ζήτηση από την πλευρά των πελατών του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Οι μειωμένες νέες πωλήσεις οδήγησαν τις εταιρείες στη μείωση και πάλι του αριθμού των εργαζομένων, καθώς ο όγκος των αδιεκπεραίωτων εργασιών συρρικνώθηκε απότομα. Οι πρωτοβουλίες περικοπής του κόστους είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σταθερή μείωση της αγοραστικής δραστηριότητας και την εξάντληση των αποθεμάτων τόσο των προμηθειών όσο και των ετοίμων προϊόντων. Η μείωση των αγορών εισροών συνέβαλε εν μέρει στην εξασθένηση των πιέσεων που ασκούνταν στην παραγωγική ικανότητα των προμηθευτών, καθώς οι χρόνοι παράδοσης προμηθειών επιμηκύνθηκαν στον μικρότερο βαθμό που έχει καταγραφεί σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock