ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurostat: Το ζωϊκό κεφάλαιο σε ΕΕ και Ελλάδα μειώνεται – Πτώση 5% στη δεκαετία

Μείωση σημείωσε το ζωικό κεφάλαιο στις χώρες της ΕΕ το 2023, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όσον αφορά τους χοίρους και τα βοοειδή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην ΕΕ, οι πληθυσμοί των χοίρων και βοοειδών μειώθηκαν κατά 1%, ενώ των προβάτων μειώθηκε κατά 3% και των κατσικών κατά 5%. Το 2023, η ΕΕ είχε 133 εκατ. χοίρους, 74 εκατ. βοοειδή, 58 εκατ. πρόβατα και 11 εκατ. κατσίκες.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο αριθμός των χοίρων ανερχόταν σε 736,8 χιλιάδες και των βοοειδών σε 574,5 χιλιάδες στο τέλος του 2023, μειωμένοι κατά λιγότερο από 1% και ελαφρά πάνω από 1%, αντίστοιχα.

Η μείωση καταγράφεται σε βάθος 10ετία

Μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου σημειώθηκε στην ΕΕ και σε βάθος 10ετίας, με τον πληθυσμό των βοοειδών με μειώνεται κατά 5% σε σύγκριση με το 2013 και των χοίρων κατά 6%, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι μειώσεις των προβάτων (9%) και των κατσικών (15%).

Η Κροατία και η Ιρλανδία κατέγραψαν μεγάλες μειώσεις αναφορικά με τον πληθυσμό των χοίρων (10%) σε σύγκριση με το 2022, ενώ η Βουλγαρία και η Μάλτα σημείωσαν αύξηση 21%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock